Skip to content

Opdrachtgever

Coördineren van arbeids- en capaciteitsvraagstukken

Om een wendbare organisatie te krijgen en te behouden, die precies weet waar ze heen moet en kan inspelen op de toekomst, zijn er wellicht andere taken en competenties nodig. Zeker wanneer straks een aanpassing op, of andere producten en/of diensten noodzakelijk zijn. Kan de huidige populatie medewerkers daar dan voldoende naar bewegen en wat kan je daar nu al aan doen?

Emplore biedt ondersteuning in het coördineren van arbeids- en capaciteitsvraagstukken voor wanneer je geen eigen Recruiter of recruitmentafdeling hebt, een aanvulling in het team wenst en/of advies willen hebben over recruitment (processen). 

Dienstverlening Emplore

Recruitment Services biedt recruitment à la carte. Een mogelijkheid voor het inzetten van diverse recruitmentactiviteiten voor een of meerdere vacatures. Gedefinieerde specifieke activiteiten om als klant uit te besteden in verband met behoefte aan extra inzet op Corporate Recruitment, ter ondersteuning aan Human Resources en/of als business partner richting de belanghebbende met de beschikbare formatieplaats.

Recruitment Process Outsourcing (RPO) deze vorm betreft een volledig traject aan recruitmentactiviteiten voor een of meerdere vacatures. Een programma waarbij personeelsplanning, marktsituatie, functie- en taakomschrijving, scans, Employer Branding en een Sourcing strategie worden ingezet om als bedrijf onder de aandacht te komen bij de doelgroep voor de beschikbare formatieplaats.

Interim Recruitment
Interim Recruitment een tijdelijke inzetbaarheid voor Inbound recruitment en/of corporate recruitment voor het aantrekken van de doelgroep voor een direct dienstverband bij het bedrijf. Het coördineren van recruitmentprocessen, het opzetten van het recruitmentproces en/of afdeling, consultancy ten aanzien van arbeidsmarkt, arbeids- en/of capaciteitsvraagstukken.

Werving & Selectie betekent het inventariseren van de formatieplaats en zorgdragen dat de doelgroep geïnformeerd wordt over de beschikbare vacature bij de organisatie. Kennisoverdracht richting de doelgroep met betrekking tot de werkzaamheden van de functie, de werkwaarden van de interne organisatie en het vermarkten van het werkgeversimago. De werving is een dienstverlening voor een direct dienstverband bij de organisatie.